Begin dit jaar is KPN gestopt met het leveren van laagcapacitaire ISDN-lijnen. Klanten met dergelijke oplossingen zijn gemigreerd naar hosted oplossingen of eventueel PSTN-oplossingen. De uitfasering van de op TDM techniek gebaseerde diensten gaat door, waardoor ook alle hoogcapacitaire ISDN WLR lijnen (ISDN15, ISDN20 en ISDN30) en CPS ophouden te bestaan.

Per 1 april 2022 stopt KPN de dienstverlening. End of life: Voice Select Dit betekent dat per 1 april 2022 de Voice Select ISDN15, ISDN20 of ISDN30 diensten niet meer werken en alle Voice Select klanten voor die tijd moeten overstappen naar een andere oplossing. Voor deze diensten komt geen vervanging.

Naast ISDN15, ISDN20 en ISDN30 stopt ook de Carrier Pre Select (CPS) dienst per 1 april 2022. CPS wordt bijvoorbeeld over PSTN WLR-diensten geleverd om te kunnen bellen of faxen. Ook voor deze dienst geldt dat klanten voor 1 april 2022 moeten overstappen naar een andere oplossing. Analoge WLR-lijnen blijven wel bestaan, maar doordat CPS stopt is het straks niet meer mogelijk om over deze dienst te bellen. KPN komt mogelijk met een op IP-gebaseerd alternatief voor CPS. Dit wordt in de loop van 2021 duidelijk.

Heeft u eventuele vragen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.