2 weken geleden zijn we onze SMTP dienst op de achtergrond gemigreerd naar een externe aanbieder. Onverwacht zaten hier toch meer gevolgen aan vast dan verwacht, en daarom hebben wij deze migratie vorige week tijdelijk teruggedraaid.

Het nieuwe platform geeft ons meer grip op spam en de daarbij behorende blacklist problemen. Om bovenstaande reden willen wij dan ook z.s.m. de SMTP diensten nogmaals migreren hierdoor kunnen jullie een stabielere dienst leveren.

Om dit mogelijk te maken vragen wij het volgende van u:

 

  • IPv6 adres ip6:2a00:1950:1000::/56 moet worden opgenomen in het spf record van de eindklanten. Dit IPv6 adres moet naast smtp.voipoperator.nl worden gebruikt.

  • Het nieuwe platform controleert of het afzender e-mail adres een valide adres is en zal de e-mail niet aannemen als dat niet het geval is (dit is de reden van de eerdere rollback) zorg dus dat deze aangemaakt zijn.

  • Verder zijn er nog de volgende verschillen met onze huidige platform:

  • Wij zullen de limiet van 5000 (berichten per dag) in de komende maanden gaan verlagen naar 650. Wij zullen de komende maanden gebruiken om te monitoren welke klanten meer dan 650 mails versturen, en die klanten zullen op de limiet van 5000 blijven staan. Ook kunnen we op verzoek bepaalde klant IPs hun limiet op 5000 zetten.

  • Er is een limiet van 50 geadresseerden per e-mail

 

Samenvatting:

Hostnaam: smtp.voipoperator.nl
Alias: mailrelay.haagcom.net
IP-adres: 89.184.181.108
Source IP-adressen: 89.184.160.64/27
SPF include hostname: _spf.voipoperator.nl
Port: TCP/25
Maximale grootte Email berichten: 50 MB
Maximaal aantal gelijktijdige verbindingen: 20
Aantal berichten per tijdsinterval: 5000 per dag

 

Mocht u toch nog met vragen zitten, mail gerust.