Anno 2017 is inmiddels minder dan de helft van de eindgebruikersystemen die in bedrijven wordt aangetroffen een standalone desktop pc.

In de zakelijke markt maken eindgebruikers, net als thuis, steeds meer gebruik van andere hardware dan de bekende desktop pc om hun werk te doen. In 2010 lag dit percentage nog ruim boven de 70 procent. De ruimte die de desktop verliest wordt ingenomen door tablets, laptops en/of thin-client systemen.
Met name thin-clients, installaties waarbij verwerkingstaken zoals databeheer op een centrale server uitgevoerd worden, komen steeds vaker voor. Gaf in 2010 nog ongeveer een kwart van de doelgroep aan dat men gebruik maakte van thin-client oplossingen, inmiddels bedraagt dat circa 36 procent van de bedrijfsvestigingen. Voor thin-clients zijn grote verschillen zichtbaar tussen de verschillende marktsegmenten. Het hoogst ligt het gebruik in de zorgsector, waar ruim driekwart van de locaties aangeeft dit type systemen te gebruiken, aldus het onderzoek dat is uitgevoerd door Computer Profile.
 
Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.